Kübra Boy ‘Bağ’ Enstalasyonu: İnsan ve Doğanın Hassas Uyumu

Kübra Boy ‘Bağ’ Enstalasyonu: İnsan ve Doğanın Hassas Uyumu
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Sanat alanında yenilikçi bir figür olan Kübra Boy, geleneksel Türk sanatlarına modern bir yorum katma konusunda dikkat çekiyor. 1990 yılında Sakarya’da dünyaya gelen Boy, eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde, Geleneksel Türk Sanatları Çini bölümünde tamamladı ve 2017’de mezun oldu.

Sanat yolculuğuna çeşitli grup sergileriyle başlayan Boy, 2019’da “Zafer Hatırası” isimli ilk kişisel sergisini açtı. Eserlerinde çağdaş çini tekniklerini benimseyen Boy, bu eserlerde çini desenlerini farklı malzemelerle harmanlayarak yenilikçi formlar ortaya koyuyor. Onun sanatında, insan ile doğanın iç içe geçmiş ilişkisi ve insanın doğa üzerindeki etkisi ön planda.

Kübra Boy, 2017’den bu yana İstanbul, Kadıköy’deki atölyesinde sanatsal üretimlerine devam ediyor. Son dönemdeki önemli çalışmalarından biri olan “Bağ” isimli enstalasyonu, BASE sergisinde yer alarak sanatseverlerle buluşuyor. Bu eser, 200 farklı çiniden oluşan ve birleştiğinde bir ağaç figürü oluşturan etkileyici bir yapı. Eser, dünya ile olan etkileşimimizi ve doğayla uyum içinde yaşamanın önemini vurgularken, yere serpiştirilen iplerle izleyicileri de bu bağın bir parçası haline getiriyor.

“Bağ”, toprak ana metaforunu kullanarak, dünyanın tüm canlılar için tek sığınak olduğunu sembolize ediyor. Çini karolarının bir araya gelmesi, kolektif birlikteliğin gücünü ve aynı zamanda insan ile doğa arasındaki hassas dengeyi temsil ediyor. Bu eser, Kübra Boy’un sanatındaki ana temaları – doğa ile insan arasındaki ilişki ve etkileşim – üzerine yoğunlaşarak, bu konulara dikkat çekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.